علت صدا دادن مفصل شانه
علت صدا دادن مفصل شانه
آیا میدانید علت صدا دادن مفصل شانه چیست؟
آیا در مورد عوارض درد در مفصل شانه، اطلاعاتی دارید؟
در این مقاله قصد داریم در رابطه با مفصل شانه، مطالب کاربردی و مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. در بخش اول این مقاله در مورد علل صدا دادن مفصل در شانه، مطالبی را بیان میکنیم و پس از آن عوارض بیتوجهی به آن را در بخش دیگری از مقاله توضیح میدهیم.
علت صدا دادن مفصل در شانه چیست
معمولا صدا دادن مفصل در قسمت شانه به صورت دو طرفه است و این پدیده برای بیشتر افراد، پدیدهای نرمال است و فرد دردی را در قسمت شانهی خود احساس نمیکند. اما اگر در این ناحیه فرد به هنگام صدا دادن مفصل در قسمت شانه، دردی را احساس کند، لازم است به پزشک مراجعه کرده و در رابطه با این موضوع تحت نظر قرار بگیرد.
مفصلی که در شانه قرار دارد به شکل گوی مانند و کاسهای است. همچون یک کلاه تمام سر، 4 عضله که عضلات روتاتورکاف نام دارند، بازو را پوشاندهاند. مفصل شانه معمولا تحرک زیادی دارد و نسبت به مفصلهای دیگر در معرض آسیبهای بیشتری قرار دارد.
از علت صدا دادن مفصل شانه، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آتروز مفصل ترقوه با کتف
- آرتروز مفصل شانه
- التهاب بورسهای بین قفسه سینه و کتف
- پارگی تاندونهای روتاتورکاف یا تاندونهای شانه
- پارگیهای لبروم یا ناپایداری مفصل شانه
- تومورهای کتف و ضایعات استخوانی
- حرکت کتفی که بر روی قفسه سینه بد جوش خورده است
بی توجهی به صدا دادن مفصل شانه ممکن است چه عوارضی را در پی داشته باشد
علت صدا دادن مفصل در شانه ممکن است، عوارض زیر را برای فرد در پی داشته باشد:
خشک شدن شانه و علت صدا دادن مفصل شانه، میتواند به دلایل بسیار زیادی اتفاق بیفتد. یکی از این دلایل التهاب در ناحیه کتف و شانه است، در این مورد فرد باید در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کند و از به وجود آمدن مشکلات دیگر، جلوگیری نماید.
همچنین ممکن است تاندونها بر روی برآمدگی شانه لغزیده شوند و یا سطوح زبر مفصل بر روی هم حرکت کنند. در چنین مواردی ممکن است فرد در ناحیهی مفصل شانهی خود، صدایی بشنود و در صورتی که دردی را هم در این ناحیه احساس کند باید جهت درمان خود اقدام نماید.
علائم صدا دادن مفصل شانه
علائمی وجود دارند که باعث می شود به محض دیدن آن متوجه اختلال و مشکلات مفصل شانه شوید که به پزشک متخصص مراجعه کنید.
احساس ضعف و ناتوانی در ناحیه دست و شانه
با سختی به حرکت درآوردن دست و بالا بردن آن بخاطر درد و ضعف استخوان کتف
بیماری آرتروز که می تواند باعث ایجاد عواملی مانند صدا در زانو و دیگر مفاصل شود.
صدا دادن مفصل با درد یا بدون درد
سرمای هوا که در این صورت نیاز به ماساژ است و اگر با ماساژ درد و صدا کاهش پیدا نکند، حتما لازم است به متخصص مراجعه شود.
اقدامات درمانی برای صدا دادن مفصل شانه
استراحت
استراحت اولین و مهم ترین درمان برای صدا دادن و آسیب دیدگی شانه است. یک دوره استراحت و انجام حرکات و فعالیت های ورزشی می تواند تاثیر عمیقی برای درمان آسیب شانه بگذارد.
سرما درمانی
سرما درمانی برای مدیریت درد و کاهش ورم بسیار مفید است. در این روش کمپرس یخ را روی محل درد قرار می دهند تا درد تسکین یابد.
دارو درمانی
داروهایی که خاصیت ضدالتهابی دارند، مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن باعث کاهش درد و ورم در شانه می شوند و به کاهش صدای تق تق شانه و استخوان مفاصل کمک می کند.
ورزش
ورزش ها و تمریناتی وجود دارند که می توانند به کاهش درد و التیام آسیب دیدگی کمک کنند. این تمرینات و حرکات را فیزیوتراپ یا پزشک متخصص شما تجویز می کند.
فیزیوتراپی
هنگامی که مشکل از بافت های نرم مفاصل باشد پزشک فیزیوتراپی را پیشنهاد می کند. ممکن است فیزیوتراپی یا کار درمانی بخشی از برنامه توانبخشی بیمارانی باشد که تحت درمان غیر جراحی بوده اند.
تحریک الکتریکی
تحریک الکتریکی یک نوع روش درمانی است که عموما برای درمان های فیزیکی و ورزشی استفاده می شود. و به بیمار و ورزشکار کمک می کند که سریع تر به حالت و عملکرد طبیعی خود دست یابد. این روش با تحریک فیبرهای عصبی بزرگ به درمان درد شانه و درمان صدا دادن مفصل شانه و کتف کمک می کند.
جراحی
اگر درمان های غیرجراحی پاسخگو نباشد و مشکلات و آسسیب های مربوط به مفاصل نوعی ناهنجاری استخوانی باشد، عمل جراحی بهترین گزینه خواهد بود. در این روش درمانی برای درمان صدا دادن کتف، جراح قسمت کوچکی از گوشه بالایی کتف که از بقیه قسمت ها به ستون فقرات نزدیک تر است را بیرون می کشد.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم در رابطه با علت صدا دادن مفصل شانه، اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. اکنون که این مقاله را مطالعه کردهاید، اگر در ناحیه مفصل شانهی خود احساس دردی داشته باشید، با علل آن آشنایی دارید و آگاهی داشتن در این رابطه میتواند در روند بهبودی شما بسیار کمککننده باشد.