جراحی پارگی تاندون شانه
جراحی پارگی تاندون شانه
جراحی پارگی تاندون شانه برای ترمیم تاندون پاره شدۀ شانه انجام می شود. این تاندون ها به دلایل مختلف دچار پارگی می شوند. وظیفه تاندون اتصال عضلات به استخوان است. گاهی بنا به دلایل مختلف از جمله وارد آمدن ضربه شدید و… ممکن است تاندون دچار آسیب و یا پارگی کامل شود، در چنین شرایطی راهی جز جراحی برای درمان پارگی تاندون شانه نخواهد بود.
شانه پس از پارگی تاندون دچار دردهای شدیدی خواهد شد که همین عامل، نشان دهنده آسیب در شانه خواهد بود.
علت پارگی تاندون شانه
عوامل مختلفی می توانند سبب پارگی تاندون شانه شوند از جمله:
– برداشتن اجسام سنگین تر از توان شانه
– ضربه های سخت و ناگهانی به شانه
– کار کشیدن بیش از حد از شانه
– حرکت های ناگهانی ورزشی
این عوامل هر یک در جای خود می توانند سبب وارد آمدن آسیب به تاندون و نهایتاً پارگی آن شوند.
انواع جراحی پارگی تاندون شانه
برای رفع این عارضه جراحان از دو روش بسیار موثر استفاده می کنند:
– جراحی شانه باز
– جراحی شانه بسته (آرتروسکوپی)
جراحی شانه باز
در این نوع جراحی پارگی تاندون شانه که در واقع برای ترمیم پارگی تاندون یکی از بهترین روش هاست ابتدا جراح اقدام به برشی طولی و عمقی در ناحیه شانه کرده تا بتوان به تاندون پاره شده دسترسی داشت. گاهی لازم است جراح یکی از عضلات شانه را جدا کند تا راحتتر به تاندون آسیب دیده دسترسی داشته باشد.
پس از دسترسی به تاندون پاره شده، جراح نسبت به ترمیم آن اقدام خواهد کرد.
جراحی شانه بسته (آرتروسکوپی)
با توجه به پیشرفت های خیره کننده علمی و پزشکی، گاه هیچ نیازی به استفاده از جراحی باز برای ترمیم تاندون های آسیب دیده نیست بلکه می توان از روش کم تهاجمی مانند آرتروسکوپی هم استفاده کرد. در این شیوه ابتدا شدت و مقدار آسیب تاندون شانه با معاینات و عکسبرداری های دقیق مشخص می شود سپس جراح اقدام به جراحی خواهد کرد.
چند شکاف یا سوراخ کوچک در اطراف شانه ایجاد و لوله آرتروسکوپ که بسیار باریک و دارای دوربینی کوچک و لامپی پرنور دقیقاً در نوک آن است وارد بدن خواهد شد. با تصویر ارسالی جراح براحتی اهرمی دیگر را که آن هم بسیار کوچک است وارد شانه کرده و با سرعت بسیار باورنکردنی و دقت فراوان، جراحی پارگی تاندون شانه را با موفقیت انجام خواهد داد؛ این شیوه یکی از بهترین و کم خطرترین روش های عمل پارگی تاندون شانه است.