آرتروسکوپی شانه
آرتروسکوپی شانه
آرتروسکوپی شانه به جراحی حساسی گفته می شود که توسط جراح دست انجام می شود. در این جراحی نوین، جراح با استفاده از وسیله ای به نام آرتروسکوپ اقدام به دیدن عارضه درون مفصل شانه کرده و بیماری را درمان می کند. این عارضه می تواند هر نوع آسیب بر اثر عوامل طبیعی یا ضربه و مواردی از این دست باشد. در روش آتروسکوپی شانه، جراح از برشهای کوچکی نسبت به جراحی باز استفاده میکند بنابراین درد تحمیل شده به بیمار کمتر شده و روند بهبودی و بازگشت به فعالیتهای روزانه سریعتر صورت می گیرد.
مفصل شانه در مقایسه با تمامی مفاصل بدن، هم پیچیده تر و هم کارآمدتر است به همین دلیل گاهی ممکن است به دلیل فعالیت های زیاد در تمامی جهات دچار بیماری ها و صدمات گوناگونی شود. در چنین شرایطی، روش های معمول برای درمان بیماری های مفصل شانه عبارتند از:
– استراحت دادن به مفصل برای درمان طبیعی
– استفاده از شیوه های متنوع فیزیوتراپی
– تجویز داروهای تزریقی یا خوراکی
مجموع این شیوه های درمانی را روش های درمانی بدون جراحی گویند؛ آرتروسکوپی شانه زمانی انجام می شود که تمامی این شیوه ها انجام شده اما نتیجه مورد نظر به دست نیامده باشد.
آناتومی شانه
شانه یکی از متحرک ترین مفاصل بدن انسان است که قابلیت جابجایی و حرکت بسیار بالایی دارد. سه استخوان های شانه عبارتند از: استخوان بالای بازو، استخوان ترقوه و تیغه شانه
استخوان بالای بازو بوسیله یک سوکت گرد به تیغه شانه متصل و محکم می شود. بافتی لغزنده نیز در سطح توپ و سوکت قرار دارد که بدون اصطکاک به استخوان ها کمک می کند روی شانه حرکت کنند. آناتومی شانه شامل:
کپسول شانه
رباط هایی که در شانه قرار دارند و از مفصل ها محافظت می کنند، کپسولی با عنوان کپسول شانه را به وجود می آورند. سطح زیرین کپسول به وسیله یک غشای نازک به اسم سینوویم احاطه می شود که این قسمت مایع مفصلی را تولید می کند تا مفصل شانه به راحتی روی آن حرکت کند.
روتاتورکاف
کپسول شانه به وسیله چهار تاندون احاطه شده اند که کمک می کنند استخوان بازو در سوکت شانه در جای درست خود قرار بگیرد. به مجموعه تاندون که ماده ای ضخیم است، روتاتورکاف گفته می شود. روتاتور کاف سر استخوان هومروس را می پوشاند. و باعث اتصال استخوان به شانه می شود.
بورسا
بین روتاتورکاف و استخوان بالای شانه یک کیسه وجود دارد که به آن بورسا می گویند. بورسا باعث می شود تاندون های روتاتورکاف به راحتی بلغزند و حرکت کنند.
آرتروسکوپی شانه چگونه انجام می شود؟
ابتدا پس از مراجعه به جراح و معاینات اولیه مشخص خواهد شد که مفصل شانه دارای چه عارضه ای شده است سپس با تایید اینکه مفصل حتماً نیاز به جراحی دارد آرتروسکوپی انجام می شود. ممکن است پزشک معالج آزمایش خون، عکسبرداری از سینه و الکتروکاردیوگرام را قبل از جراحی تجویز نماید. قبل از شروع به جراحی آتروسکوپی مایعی به درون مفصل تزریق میشود تا مفصل حالت متورم به خود بگیرد و درون مفصل به راحتی توسط پزشک دیده شود جراح ابتدا از محل مناسب شکافی ریز ایجاد می کند تا بتواند آرتروسکوپ را که لوله ای باریک همراه با دوربین است وارد مفصل شانه کند.
این دوربین به مانیتور متصل است و جراح می تواند به خوبی عارضه و آسیب را مشاهده کند. پس از این مرحله جراح دستگاه مکانیکی دیگری را که آن نیز بسیار باریک است وارد مفصل کرده و آسیب را برطرف می کند.
در روش آتروسکوپی شانه به بیهوشی کامل نیازی نیست و پزشک از داروهای بی حسی موضعی استفاده میکند. داروی بی حسی که به پایین گردن یا بالای شانه تزریق میشود علاوه بر ایجاد بیحسی در موضع در حین عمل جراحی، موجب میشود درد ناشی از جراحی تا چند ساعت بعد از عمل نیز کاهش یابد.
جراحی رایج آتروسکوپی
عموما جراحی آتروسکوپی جهت ترمیم قسمتهایی مختلف شانه استفاده میشود. ترمیم یا برداشتن لابروم، ترمیم روتاتور کاف و رباط ها، برداشتن فشار از روی اعصاب ناحبه شانه، ترمیم شکستگیها،ترمیمهایی جهت جلوگیری از دررفتگیهای مکرر شانه، برداشتن کیستها و غیره توسط جراحی آتروسکوپی قابل انجام است. اما تعویض مفصل شانه باید به روش جراحی باز صورت بگیرد و هنوز این عمل به روش آتروسکوپی قابل انجام نیست.
فواید آرتروسکوپی شانه
معمولاً هر عملی همراه با درد و عوارض خاص خود است اما در آرتروسکوپی در مقایسه با جراحی باز، عوارض بسیار کمتری را می توان مشاهده نمود.
در مجموع فواید و مزایای این شیوه جراحی عبارتند از:
– برش و بخیه بسیار کمتر و محدودتر
– عدم نیاز به شکاف های عمیق در بافت ها
– درد کمتر حین جراحی و همچنین پس از آن
– دوران نقاهت بسیار راحت و کوتاه
– بازگشتن به روال عادی زندگی در مدت زمانی سریع و باورنکردنی
مجموع این فواید سبب شده نه تنها خود بیماران بلکه جراحان دست نیز به شدت نسبت به استفاده از آن توجه و رغبت بیشتری داشته باشند.
برنامه ریزی جهت آرتروسکوپی شانه
پزشک معالج شما ممکن است بخواهد قبل از هر کاری نظر پزشک خانواده شما را در خصوص بیماری های زمینه ای که دارید، بپرسد. تا مطمئن شود که شما هیچ مشکل پزشکی دیگری ندارید که باید قبل از جراحی درمان شود.
همچنین ممکن است توصیه به انجام آزمایش خون، نوار قلب و عکس از قفسه سینه نماید که برای ایمنی جراحی شما ضروری است. در صورتی که بیماری زمینه ای خاصی دارید، ممکن است قبل از جراحی ارزیابی دقیق تری از آن لازم باشد. حتماً به پزشک ارتوپد خود در مورد داروها و مکمل هایی که مصرف می کنید بگویید. چرا که ممکن است لازم باشد قبل از جراحی مصرف برخی داروها را قطع کنید.
اگر به طور کلی هیچ مشکلی ندارید و در سلامت کامل به سر می برید، آرتروسکوپی به احتمال زیاد به صورت سرپایی انجام می شود. البته بیمارستان یا مرکز جراحی جزئیات عمل را به شما اطلاع می دهد.
مطمئن شوید که کلیه دستورالعمل ها را دنبال می کنید، به خصوص که قبل از عمل نباید چه چیزی بخورید یا بنوشید.
جراحی آرتروسکوپی شانه با بی حسی یا بی هوشی؟
قبل از جراحی، یکی از اعضای تیم بیهوشی مسائل مربوط به بیهوشی را با شما در میان می گذارد.
آرتروسکوپی شانه را می توان تحت یک بی حسی موضعی که بازو و شانه شما را بی حس می کند، انجام شود.این داروی بی حس کننده به قسمت پایین گردن یا بالای شانه تزریق می شود. درست در جایی که عصب کنترل کننده حس در بازو و شانه قرار دارد.
برخی از پزشکان علاوه بر بی حسی موضعی کمی داروی بی هوشی نیز به بیمار تزریق می کنند تا در طول آرتروسکوپی شانه بتواند بدون حرکت باقی بماند. زیرا ماندن بیمار در یک مکان بدون تحرک برای مدت طولانی مورد نیاز برای جراحی می تواند دشوار باشد.
اکثر روش های آرتروسکوپی کمتر از یک ساعت طول می کشد، اما طول عمل بستگی به آنچه جراح لازم می بیند، دارد.
موثرترین زمان برای آرتروسکوپی شانه
هنگامی که سایر درمان ها درد شانه شما را درمان نمی کند، پزشک ممکن است جراحی شانه را توصیه کند. آرتروسکوپی شانه یکی از بهترین و جدیدترین روش های جراحی شانه است. درمان های دیگر شامل فیزیوتراپی، مسکن ها، تزریق، کرم های موضعی و غیره است که صرفا به رفع التهاب شانه کمک می کنند.
یکی از دلایل اصلی آسیب دیدگی شانه به کارگیری بیش از حد آن است. این مورد برای افرادی پیش می آید که ورزش های سنگین انجام می دهند یا کارشان اینگونه ایجاب می کند.
یکی دیگر از دلایل آسیب دیدگی شانه افزایش سن و ساییدگی شانه است. آرتروسکوپی می تواند سایر مشکلات شانه را که ممکن است ناشی از تاندون ها، لابروم و غیره باشد، تشخیص داده و درمان کند.
چه زمانی توصیه به آرتروسکوپی شانه می شود؟
زمانی که درمان های غیرجراحی پاسخگوی درد شما نباشد، ممکن است دکتر علوی ارتروسکوپی شانه را پیشنهاد کند. این روش درمانی می تواند بسیاری از مشکلات و دردهای ناشی از آسیب دیدگی شانه را درمان کند. در حقیقت اخرین راهی که پیشنهاد می شود آرتروسکوپی است. درمان هایی که برای آن ها آرتروسکوپی شانه را توصیه می کنند، عبارتند از:
ترمیم تاندون شانه
اصلاح روتاتور کاف
برداشتن و یا اصلاح لابروم
اصلاح رباط ها
برداشتن بافت متورم و یا غضروف آسیب دیده
همچنین با این روش درمانی می توان عمل های سخت و کم کاربرد دیگری همچون اصلاح شکستگی، آزاد کردن عصب و برش کیست را انجام داد.
توصیه های لازم در جهت آرتروسکوپی شانه
در شرایط پزشک جراحی آرتروسکوپی را پیشنهاد می دهد، که بیمار به درمان غیرجراحی پاسخ نمی دهد. درمان غیرجراحی عبارتند از : استراحت، فیزیوتراپی، استفاده از دارو و تزریقاتی که التهاب شانه را کاهش می دهد.
التهاب یکی از واکنش های طبیعی بدن در مقابل با آسیب یا بیماری است. در مفصل شانه بیمار التهاب باعث تورم و درد و سفتی می شود.
البته آسیب به شانه ممکن است علائم دردناکی داشته باشد. و باعث آسیب به قسمت هایی از شانه از جمله لابروم، غضروف مفصلی و سایر بافت های شانه شود. اما با آرتروسکوپی همه این موارد تسکین می یابد و فرد سریعا درمان می شود.
آمادگی برای قبل از جراحی
قبل از اینکه جراحی شانه را انجام دهید، حتما اطلاعات کافی در خصوص مراقبت های قبل و بعد از جراحی را مطالعه کنید. و از پزشک خود هر گونه سوال پیرامون جراحی و قبل و بعد آن بپرسید.
آزمایش هایی که جراح شما می نویسد را به خوبی و تمام و کمال انجام دهید. حتما با خود همراه داشته باشید تا بتوانید بعد از جراحی با کمک وی به منزل بروید.
از مصرف داروهایی آسپیرین و ضدالتهابی از یک هفته قبل از جراحی دوری کنید.
سعی کنید شب قبل از جراحی چیزی نخورید و ننوشید.
هرگونه استرس و اضطراب برای شما سم است. به هیچ عنوان شب قبل از جراحی به چیزی فکر نکنید. و اضطراب به خود راه ندهید. این را بدانید که نتیجه هر چه بخواهد اتفاق می افتد بنابراین استرس و نگرانی شما نمی تواند تاثیری در نتیجه اصلی داشته باشد.
بعد از جراحی شانه به دلیل بی حسی و بی هوشی هیچگونه دردی را احساس نمی کنید و بعد از بی حسی نیز داروهای مسکن برای شما تجویز می شود که درد را تسکین می دهد. بنابراین جراحی شانه عمل دردناکی نیست.
فیزیوتراپی بعد از آرتروسکوپی
فیزیوتراپی نقش بسیار مهمی در بهبود سریع تر شما و برگشت به روال عادی روزانه شما را دارد. برنامه ورزشی خاصی که فیزیوتراپ به شما می دهد، براساس نوع جراحی و عمل شماست. و به شما کمک می کند تا قدرت از دست رفته خود را به زودی بدست اورید. اگر جراحی پیچیده تری داشته باشید، پزشک جراح شما خود یک برنامه ورزشی به شما ارائه می دهد و با نظارت وی این حرکات را انجام خواهید داد. مهم ترین چیزی که در فیزیوتراپی و توان بخشی مهم است خواست و اراده شماست. تا بتوانید بعد از جراحی دوران نقاهت کمتری را تجربه کنید.
دوره نقاهت در آتروسکوپی شانه چقدر است؟
بعد از جراحی آتروسکوپی بیمار فقط یک تا دو ساعت در اتاق ریکاوری میماند و سپس مرخص میشود و نیازی به بستری در بیمارستان نیست. در دوره استراحت پس از آتروسکوپی بیمار به مراقبت نیاز دارد و ممکن است روند بهبودی چند هفته به طول بیانجامد. همچنین باید دوره فیزیوتراپی تجویز شده توسط پزشک را به طور مرتب انجام شود تا به بهبودی شانه سرعت بخشد.
احساس درد پس از جراحی با استفاده از داروهای مسکن تجویز شده کاهش مییابد. در مواردی گذاشتن یخ نیز به کاهش این درد و تورم کمک میکند. پس از چند روز باید پانسمان محل تعویض شود و میتوان پس از خشک شدن زخمها به حمام رفت اما باید توجه کرد به هیچ عنوان روی زخمها را زیاد مالش ندهید.
برای جلوگیری از حرکت بیش از حد شانه استفاده از یک محدود کننده حرکتی مانند اسلینگ توصیه می شود.
در کل بازگشت شما به محل کار یا تحصیل پس از آتروسکوپی بستگی به شدت جراحی دارد که هر چه ترمیم سبکتر بوده باشد جلسات بازتوانی شما کمتر شده و زودتر به زندگی عادی خود باز میگردید.
در این عمل جراحی هیچ گونه عارضه خاصی گزارش نشده است و تقریبا بیخطر است. اما ممکن است عوارضی مانند عفونت، خونریزی و لختههای خونی مشاهده شود که کاملا قابل پیگیری و کنترل است.
بازتوانی شانه
بازتوانی شانه باعث قدرت بخشیدن به عضلات شانه و در نتیجه برگشت بیمار به انجام فعالیت های روزانه می شود. یک برنامه ورزشی خوب و استاندارد می تواند کمک کند تا شانه قدرت خود را به طور کامل به دست آورد. پزشک جراح شما یک برنامه بازتوانی بر اساس پروسه جراحی مورد نیاز شما تجویز می کند. اگر جراحی ترمیمی پیچیده ای داشته اید، پزشک ممکن است توصیه کند تا یک فیزیوتراپ برنامه ورزشی شما را تحت نظر داشته باشد. البته فراموش نکنید که بیمار باید در بازتوانی خود تلاش زیادی کند تا جراحی با موفقیت انجام شود.
فرآیند آرتروسکوپی شانه
در فرآیند آرتروسکوپی شانه آزمایشات تکمیلی مانند آزمایش خون، عکس از ناحیه سینه و الکتروکاردیوگرام باید انجام شود. پس از مشخص شدن میزان سلامت بیمار پزشک اقدام به انجام این روش درمانی خواهد کرد. در حین انجام آرتروسکوپی از داروهایی برای بی حس کردن موضعی دست و شانه استفاده می شود. و نیازی به بی حسی کامل نخواهد بود.
در این روش جراحی به دلیل اینکه بی حسی کامل صورت نمی گیرد عوارض ناشی از بی حسی را نیز تجربه نخواهید کرد. پس از ورود به اتاق عمل بدن شما در وضعیت مناسبی تثبیت خواهد شد. سپس جراح اقدام به وارد کردن دوربین آرتروسکوپی به داخل شانه و مشاهده نوع آسیب خواهد کرد.
روند جراحی آرتروسکوپی شانه
برای ارتروسکوپی شانه لازم است پزشک شما مایعی را به داخل بدن شما تزریق کند تا مفصل شانه ورم کند. این مسئله باعث می شود ساختار شانه به راحتی برای پزشک قابل نمایش باشد. سپس در قسمت شانه سوراخی ایجاد می کند تا بتواند دوربین را از داخل آن سوراخ وارد بدن کند. مایع از طریق آرتروسکوپ حرکت می کند تا تصویر را واضح نگه دارد و خونریزی را کنترل کند. تصاویر آرتروسکوپ بر روی صفحه نمایش به جراح داخل مفصل و هر گونه آسیب را نشان می دهد.
زمانی که علت اسیب و مشکل به طور کامل مشخص شد، جراح وسیله آرتروسکوپی را وارد بدن بیمار می کند. این وسایل هر کدام کارهای مخصوصی از جمله تراشیدن، بریدن و بخیه زدن را انجام می دهند.
دکتر مصطفی علوی فوق تخصص جراحی شانه از بهترین و سرشناس ترین پزشکان ایران در زمینه جراحی های ترمیمی و میکروسکوپی هستند که با تجربه و سابقه درخشانی که دارند میزان رضایت بالایی از بیماران را به خود اختصاص داده اند.
پیامدهای بعد از جراحی
مدت زمان نقاهت بیمار بسته به نوع عملی که داشته و شرایط جسمی فرد متفاوت است. مثلا اگر یه جراحی کوچک مانند اصلاح قسمتی از شانه داشته باشید، ممکن است اصلا نیازی به اسلینگ نداشته باشید. و شانه در مدت کوتاهی قدرت خود را بدست آورد. دوران نقاهت در این مورد جراحی ها کم است و فرد بعد از مدتی می تواند به شرایط عادی زندگی برگردد.
اما در جراحی های پیچیده تر دوران نقاهت بیشتر طول می کشد. مثلا اگر برشی در سطح شانه برای جراحی آرتروسکوپی ایجاد شود، ماه ها زمان نیاز است تا فرد بهبودی کامل خود را بدست آورد. البته پیروی از دستورات پزشک بسیار مهم است. و اگر توصیه های پزشک را جدی بگیریدف قطعا دوران نقاهت کمتری را سپری خواهید کرد.
مشکلاتی که با جراحی آرتروسکوپی شانه درمان می شوند
هنگام آرتروسکوپی شانه می توان بافت هایی که دچار التهاب شده اند یا آسیب دیده اند، را حذف کرد. علاوه بر این مشکلات دیگری را نیز می توان توسط این نوع روش درمانی به راحتی درمان کرد. از جمله این مشکلات عبارتند از:
آسیب هایی که به تاندون دوسر بازو وارد می شود
جهت درمان آسیب های تاندون دوسر بازو با استفاده از آرتروسکوپی لبه های تاندون به یکدیگر متصل می شوند و با استفاده از بخیه تاندون به استخوان ها می رسد.
خارهای استخوانی
خار در استخوان می تواند باعث ایجاد درد و التهاب زیاد در شانه شود که با استفاده از آرتروسکوپی می توان تا حد زیادی این درد را کاهش داد.
شانه های یخ زده
موارد دیگر درمان با استفاده از آرتروسکوپی برای شانه های یخ زده می باشد.
پارگی لابروم
لابروم نوعی غضروف است که به طور کامل مفصل شانه را پوشش می دهد. در صورتی که دچار پارگی شود، با استفاده از آرتروسکوپی می توان آن را درمان نمود.
آرتروز
اختلال دیگری که می توان با استفاده از جراحی آرتروسکوپی شانه اقدام به درمان آن نمود، آرتروز می باشد.
پارگی روتاتور کاف
پارگی روتاتور کاف نیز توسط جراحی آرتروسکوپی شانه قابل درمان است.
سندروم افتادگی شانه
جهت درمان سندروم افتادگی شانه از جراحی آرتروسکوپی استفاده می شود که می تواند باعث بهبود عملکرد شانه و کاهش درد و التهاب در این ناحیه گردد.
بی ثباتی شانه
هنگامی که مفصل شما دچار دررفتگی یا شل شدگی شود، می توان با استفاده از روش آرتروسکوپی آن را درمان نمود.
مدت زمان بهبودی بعد از جراحی آرتروسکوپی شانه
بعد از انجام جراحی آرتروسکوپی شانه تا بهبودی کامل برای بیمار حاصل شود، ممکن است هفته ها یا حتی ماه ها نیز طول بکشد. بنابراین کاملاً طبیعی است که در چند هفته اول درد و تورم داشته باشید. در چنین شرایطی پزشک اغلب داروهای مسکن و کمپرس یخ را پیشنهاد می کند تا علاوه بر کاهش تورم بتواند تا حد زیادی درد را نیز کنترل کند. علاوه بر این باید از گردن آویز استفاده کنید تا شانه شما زیاد تکان نخورد.
بعد از گذشت چند هفته یک برنامه توانبخشی ملایم و منظم به شما توصیه می شود که به وسیله آن باید آرام آرام قدرت حرکتی و استقامتی شانه خود را به دست آورید. بنابراین به طور کلی می توان گفت که مدت زمان بهبودی بعد از جراحی آرتروسکوپی شانه بسته به میزان مراعات شما متفاوت است.
در چند هفته اول به خوبی باید استراحت کنید و بعد از چند هفته باید به طور کامل برنامه های ورزشی را انجام دهید. تا در مدت زمانی کوتاه حرکات شانه خود را بازیابی کنید.
ریکاوری بعد از جراحی شانه
بعد از جراحی تا چند روز به داروهای مسکن نیاز است که توصیه می شود در این مدت به طور کامل استراحت نمایید. و فعالیت های فیزیکی را به شدت محدود کنید. در مدت یک هفته تا سه ماه بعد از جراحی می توانید فعالیت های سبک را شروع کنید و در مدتی زمان چهار تا شش هفته، شانه خود را با حرکات ورزشی تقویت نمایید.اغلب بیماران در عرض سه تا شش ماه بیشترین بهبودی را بدست می آورند. بعضی از بیماران برای بهبودی به زمان بیشتری نیاز دارند.
عوارض آرتروسکوپی شانه
عمدتا آرتروسکوپی شانه عوارضی ندارد. اما هر جراحی که در بدن انسان صورت می گیرد، عوارضی هر چند ناچیز دارد. عوارض ناشی از آرتروسکوپی شانه معمولا در حدی نیست که نگران کننده باشد. عوارض آرتروسکوپی شامل عفونت، خونریزی، آسیب به عروق و اعصاب می باشد که جراح متخصص شما باید توجه داشته باشد که این عوارض را کمتر کند. دکتر مصطفی علوی فوق تخصص جراحی شانه از برترین وسرشناس ترین پزشکان در زمینه جراحی ترمیمی و میکروسکوپی است که در رضایت حداکثری بیماران را در نداشتن عوارض جدی بعد از جراحی در رزومه خود دارد.
شانه منجمد چیست
شانه منجمد یک بیماری است که باعث می شود حرکت شانه شما محدود و دردناک شود. این بیماری به علت التهاب، سفت شدن یا آسیب دیدن بافت های نرم اطراف شانه مانند کپسول، تاندون و عضلات رخ می دهد. علت دقیق شانه منجمد مشخص نیست، اما ممکن است به عواملی مانند ضربه، عفونت، بیماری های خودایمنی، دیابت یا استرس روانی مربوط باشد. در این شرایط آرتروسکوپی شانه می تواند گزینه پیشنهادی دکتر برای رفع مشکل باشد.
برخی از علائم شانه منجمد عبارتند از:
درد شانه
درد شانه یکی از علائم اولیه شانه منجمد است که معمولا در قسمت جلو یا بالای شانه حس می شود. درد ممکن است به طور مداوم یا گاه به گاه باشد و با حرکت شانه بدتر یا بهتر شود.
کاهش حرکت شانه
کاهش حرکت شانه یکی از علائم اصلی شانه منجمد است که باعث می شود نتوانید شانه خود را به طور کامل بالا، پایین، جلو یا عقب ببرید. این کاهش حرکت ممکن است به تدریج یا ناگهان رخ دهد و باعث سختی در انجام فعالیت های روزمرۀ مانند پوشیدن لباس، شانه زدن، مو بستن یا خارج کردن چیزی از جیب بالای لباس شود.
صدای غیرطبیعی در شانه
صدای غیرطبیعی در شانه یک علامت دیگر از شانه منجمد است که نشان دهنده وجود التهاب، سفت شدن یا آسیب دیدگی بافت های نرم درون شانه است. این صدا معمولا هنگام حرکت شانه به وضوح قابل شنیدن است.
روش های تشخیص شانه منجمد
برای تشخيص شانه منجمد، ممكن است نياز به انجام آزمايش و تصويربرداری های مختلف باشد. برخی از روش های تشخيص شانه منجمد عبارتند از:
معاینۀ فیزيكی
در اين روش، پزشك با استفاده از دستان خود، حركت و درد شانه شما را بررسی ميكند. پزشك ممكن است شانه شما را به طور مستقيم يا با كمك دست شما حركت دهد و ميزان انعطاف پذيری و محدوديت آن را ارزيابی كند.
راديوگرافی
در اين روش، پزشك با استفاده از اشعه ايکس، تصويری از استخوان های شانه شما را می گيرد. اين روش می تواند به پزشك كمك كند تا برخی از علل شانه منجمد مانند ضربه، شكستگی يا ساير بيماری های استخوانی را تشخيص دهد.
سونوگرافی
در این روش، پزشک با استفاده از یک دستگاه صوتی، تصاویر بافت های نرم اطراف شانه شما را نمایش می دهد. این روش می تواند به پزشک کمک کند تا برخی از علل شانه منجمد مانند التهاب، سفت شدن یا آسیب دیدگی کپسول، تاندون یا عضلات را تشخیص دهد.
هزینه جراحی آرتروسکوپی شانه
هزینه آرتروسکوپی شانه با توجه به شرایط مختلف متفاوت است. عواملی نظیر:
بیمارستانی که در آن جراحی انجام می شود
نوع بیمه تحت پوشش بیمار
مقدار آسیب دیدگی شانه و نوع جراحی که باید انجام شود
همه این موارد در میزان هزینه بیمار دخیل هستند.
دکتر مصطفی علوی فوق تخصص جراحی شانه از جمله پزشکانی است که با توجه به تجربه و سابقه ای که دارد، می تواند برای جراحی آرتروسکوپی شما بسیار حرفه ای عمل کند.
جمع بندی
با توجه به اینکه بیماران شرایط متفاوتی دارند، مدت زمان بهبودی برای هر کسی متفاوت است. برش هایی که در جریان آرتروسکوپی صورت می گیرد، کوچک هستند، اما آسیب های گسترده ای با آن درمان می شوند. اما باید برای بدست آوردن سلامتی کامل خود صبور باشید چون این جراحی برای بهبودی به زمان زیادی نیاز دارد.